Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začíná MS nohejbalistů. Veřejnost je náročná, nemůžeme mít jiný cíl než zlato, říká kapitán Vanke

Čeští nohejbalisté budou na domácím mistrovství světa obhajovat zlaté medaile ve všech třech kategoriích. Šampionát, který se měl konat v roce 2020 a kvůli koronavirové pandemii byl dvakrát odložen, se uskuteční v pražské hale O2 Universum za účasti reprezentací z 21 zemí. Přímý přenos prvního dne sledujte od 15:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Kapitán nohejbalové reprezentace Jan Vanke

V Česku se šampionát konal naposledy před šesti lety v Brně, v hlavním městě bude poprvé. Turnaj bude zároveň oslavou sta let nohejbalu.

"Samotné výročí je svátkem, pro mě to bude vrchol kariéry. Věřím, že diváci budou neskutečným motorem," uvedl reprezentační kapitán Jan Vanke, pro kterého je to poslední akce s národním týmem.

Na minulém šampionátu před čtyřmi lety v rumunské Kluži ovládli čeští nohejbalisté soutěž singlistů, dvojic i trojic. Ve finále všech kategorií zdolali tradiční rivaly ze Slovenska.

"Veřejnost je v tomhle opravdu náročná, i vzhledem k naší historii nemůžeme mít jiné cíle než se pokusit obhájit všechny zlaté medaile z Kluže," je přesvědčený Vanke.

"Ale ač to není možná tolik veřejností vnímáno, soupeři jsou opravdu velmi kvalitní, v některých případech budou rozhodovat detaily. Určitě budou velkými soupeři i tradiční státy jako Francie, Švýcarsko, Maďarsko, Rumunsko, atraktivní Jižní Korea, ale třeba také Irák, který zaznamenal veliký výkonnostní progres," upozornil Vanke.

Skupinové zápasy v singlu a dvojicích se odehrají v pátek dopoledne v UNYP Areně na Podvinném mlýně, pak už se dění přesune do haly O2 universum. Souboje o medaile jsou na programu v neděli od 15:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články