Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Z ceny Laureus se těší Bilesová, Hamilton a Messi

Držiteli trofeje Laureus pro nejlepší sportovce minulého roku se stali Lionel Messi, Lewis Hamilton a Simone Bilesová. Americká gymnastka obhájila loňské prvenství, když ocenění označované za sportovního Oscara poprvé získala už v roce 2016. Messi s Hamiltonem zvítězili poprvé.

Simone Bilesová
zdroj: Reuters autor: WOLFGANG RATTAY

Hamilton, jenž se loni pošesté stal mistrem světa F1, převzal trofej od bývalého francouzského fotbalového trenéra Arsénea Wengera. Messi, který je v dvacetileté historii ankety prvním vítězným zástupcem kolektivního sportu, ani Bilesová se dnešního vyhlášení v Berlíně nezúčastnili.

Bilesová na loňském světovém šampionátu rozšířila sbírku zlatých medailí o dalších pět, v 22 letech už má na kontě rekordních 19 titulů. V anketě dostala přednost před americkou lyžařkou Mikaelou Shiffrinovou, jamajskou sprinterkou Shelly-Ann Fraserovou-Pryceovou, japonskou tenistkou Naomi Ósakaovou, americkou fotbalistkou Megan Rapinoeovou a americkou běžkyní Allyson Felixovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ceny Laureus znají své laureáty

Mezi muži se do finálové nominace dostali kromě Messiho s Hamiltonem i keňský maratonec Eliud Kipchoge, španělský tenista Rafael Nadal, španělský motocyklový jezdec Marc Márquez a americký golfista Tiger Woods.

V kategorii Návrat roku zvítězila německá pilotka formule 3 Sophia Flörschová, která se po těžkém zranění páteře dokázala vrátit k závodění. Za průlom roku byl oceněn kolumbijský cyklista Egan Bernal, vítěz Tour de France. Týmem roku jsou jihoafričtí ragbyoví mistři světa, nejlepší v akčních sportech je americká snowboardistka Kim Chloeová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články