Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Xterru na Havaji měnily obří vlny a trápil déšť, ale úspěšní olympionici vládli

Po roční výluce se na havajský ostrov Mauii vrátili triatlonisté vyznávající terén. V pětadvacátém ročníku světového šampionátu Xterra, který se kvůli pandemii koronaviru konal výjimečně v prosinci, byli opět na startu i Češi. Ovšem veliké vlny si poprvé vynutily zrušení plavání.

Španělský triatlonista Ruben Ruzafa
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer
Je nám líto, video expirovalo.
MS v terénním triatlonu změnily obří vlny

Takže úvodní disciplínu nahradil tříkilometrový běh a ne všem to vyhovovalo. I Karel Dušek, který startoval mezi profesionály a obsadil dvanácté místo, neviděl tuhle změnu rád. „Jsem bývalý plavec, takže ta změna se na mém výkonu podepsala hodně,“ konstatoval v cíli závodu, který pokračoval jednatřiceti kilometry na horském kole a zakončil ho desetikilometrový běh.

Dařilo se medailistům z olympiády v Tokiu. Bronzový olympionik Barnes z Nového Zélandu ovládl soutěž mužů a olympijská vítězka Duffyová z Baham vyhrála mezi ženami. „Jsem moc ráda, vyhrála jsem Xterru už pošesté. To ještě nikdo jiný nedokázal,“ řekla s úsměvem.

Mezi amatérskými závodnicemi vyhrála Kateřina Ježková. Poprvé dokončil Xterru také handicapovaný český triatlonista Miroslav Motejzlík, který závodí s protézou levé nohy. „Ve druhé polovině už to bylo hodně rozbahněné a připadal jsem si spíš jako na bruslích. A kolo bylo čistý cyklokros. Několikrát jsem spadl, ale vždycky jsem se zvedl a šel dál,“ řekl k závodu, který komplikoval hustý déšť.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články