Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Woods je za zenitem, mezi sportovními značkami ale vede

New York - Sportovní vrchol už mají zřejmě za sebou, ale coby magnet na peníze jsou Tiger Woods a Roger Federer stále na špici. Nejhodnotnější značkou mezi sportovci je podle ekonomického časopisu Forbes právě americký golfista následován bývalou světovou tenisovou jedničkou ze Švýcarska.

Tiger Woods
zdroj: AP autor: David J. Phillip

Pětatřicetiletý Woods vede žebříček navzdory prudkému poklesu formy, který ho provází už dva roky od skandálu s nevěrou, po němž ho navíc opustila řada sponzorů. Forbes vyčíslil hodnotu jeho značky na 55 milionů dolarů. Woods dlouhodobě kraluje i žebříčku nejlépe placených sportovců světa, i když poklesly jeho příjmy z reklamy i turnajových odměn. Naposledy si podle Forbesu za rok vydělal 75 milionů dolarů.

Třicetiletý Federer, jenž získal poslední z rekordních 16 grandslamových titulů loni na Australian Open, byl "oceněn" na 26 milionů dolarů. Třetí je další americký golfista Phil Mickelson s částkou 24 milionů dolarů, po něm následují anglický fotbalista David Beckham a americký basketbalista LeBron James s 20 miliony dolarů. Jedničkou mezi ženami je na osmém místě ruská tenistka Maria Šarapovová, jejíž tržní hodnotu Forbes vyčíslil na devět milionů dolarů.

Největší tržní hodnotu mezi sportovními kluby má mít baseballový celek New York Yankees před fotbalovými giganty Manchesterem United a Realem Madrid. Mezi sportovními akcemi dominuje finále zámořské ligy amerického fotbalu NFL Super Bowl, který tradičně láme rekordy v televizní sledovanosti. Až za ním jsou podle Forbesu olympijské hry a mistrovství světa ve fotbale.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články