Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Windsurfařka Piňosová veze z juniorského MS v olympijské třídě IQ Foil bronz

Juniorka Kristýna Piňosová vybojovala na mistrovství světa do 19 let olympijské třídy IQ Foil v Cádizu bronz. Porazila ji jen vítězka Norka Tuva Oppedalová a druhá Němka Sophia Meyerová.

Kristýna Piňosová
zdroj: Český svaz jachtingu

"Jsem trochu zklamaná, protože ve finále jsem mohla bojovat i o zlato, ale byla jsem bohužel na startu přes čáru," posteskla si Kristýna Piňosová, než začala slavit další velkou medaili.

A nebyl to jediný úspěch týmu pod vedením trenéra Milana Hájka. Nela Sadílková skončila ve stejné kategorii šestá, Alex Lojínová v kategorii dívek do 17 let osmá a David Drda byl v konkurenci 139 chlapců do 19 let jedenáctý.

"Kristýna nám dělá radost celý rok, ale skvěle jely i další holky a také David. Jsou to výsledky, jaké český jachting ani windsurfing dlouho neměl," chválil trenér Hájek.

"David Drda ukazuje, že se v juniorech dotáhl na absolutní špičku. A to je super, to dřív nebylo. To nikdy v historii windsurfingu v ČR, ČFSR a ČSSR nebylo," připojil bývalý olympionik a windsurfařský veterán Patrik Hrdina.

V silně obsazeném závodě startovalo celkem 13 českých juniorů. Mistrovství světa do 19 a do 17 let v olympijské třídě IQFoil se účastnilo 360 windsurfařů ze 30 zemí.

"Celý český tým, který strávil v Cádizu 14 dní, tu zanechal ten nejlepší dojem. Výsledky jsou nádherné a zároveň zavazují do budoucna. Je vidět, že na vodě, kde se pravidelně trénuje, jsou výkony vždy o stupeň lepší," uzavřel Hájek.

Zdroj
Český svaz jachtingu

Hlavní zprávy

Nejčtenější články