Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

WADA se vrátí do Moskvy, znovu se pokusí získat data z tamní laboratoře

Zástupci Světové antidopingové agentury (WADA) se ve středu vrátí do Ruska, aby se pokusili získat požadovaná data z moskevské laboratoře. Oznámil to ruský ministr sportu Pavel Kolobkov s tím, že zbývá vyřešit jen nutné technické detaily.

Prezident WADA Craig Reedie
zdroj: ČTK/AP autor: Valentin Flauraud

Rusko mělo zajistit přístup k záznamům o prováděných testech ruských sportovců do silvestrovské půlnoci. Tuto podmínku ale nesplnilo a ruské antidopingové agentuře RUSADA proto nyní hrozí další suspendace.

WADA na začátku nového roku oznámila, že bude situaci řešit v následujících týdnech. Nezávislá komise WADA se sejde 14. a 15. ledna v Montrealu, jejím doporučením se pak bude zabývat výkonný výbor WADA. Někteří sportovci ale považují takové průtahy za zbytečné a požadují okamžité obnovení suspendace RUSADA.

Delegace WADA získala poprvé přístup do moskevské laboratoře na konci listopadu. Na předání dat se ale její zástupci s ruskými úřady nedohodli. Před Vánoci nevyšel ani druhý pokus o získání slibovaných informací. Ruská strana podle WADA trvala na tom, že vybavení delegace ke stažení dat nemělo potřebné certifikáty, vyhovující ruským zákonům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články