Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Významné sportovní akce by už spolu neměly kolidovat

Praha - Český olympijský výbor dál pokračuje v koordinaci mezinárodních sportovních akcí v České republice. S komisí mezinárodních vztahů spolupracuje i Česká televize, která tak může efektivněji plánovat své vysílání.

Je nám líto, video expirovalo.
Významné sportovní akce by už spolu neměly kolidovat

Sportovní svazy mohou vzájemně lépe plánovat své akce. Nebude docházet ke zbytečným termínovým kolizím, což pomůže i přenosům v České televizi. "Spolupráce s ČT pro ČOV a hlavně pro pořádání velkých zahraničních sportovních akcí je naprosto klíčová," říká předseda ČOV Jiří Kejval, který dodává, že by díky spolupráci jednotlivých svazů neměly koncentrovat jednotlivé velké akce do jednoho roku, aby na ně rok následující byl chudý.

Vzájemné nepřekrývání velkých akcí je také důležité k tomu, aby se jejich co největší počet mohl objevit na obrazovkách kanálu ČT sport. "Česká televize je v zahraničí chápána jako kvalitní výrobce televizního signálu. MS v biatlonu bylo na mezinárodním poli velice chváleno, ČT je navíc jedním ze tří nejkvalitnějších výrobců signálu v Lize mistrů, což je velká pochvala," zdůraznil ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články