Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vyvrcholil historicky první Český pohár v surfingu. Nejlépe to šlo na vlnách Michnovi a Kašové

V Česku nemají podmínky, a tak o titul republikových šampionů závodí ve Francii, ve vlnách Atlantského oceánu. Mistry republiky v surfingu jsou Jakub Michna a Jana Kašová.

Je nám líto, video expirovalo.
Český surfing zná vítěze prvního domácího poháru

Dobrý výběr vln a šikovné manévry. Jakub Michna vyhrál společné mistrovství České a Slovenské republiky zaslouženě, i když těsně. O půl bodu porazil teprve patnáctiletého Timona Matěnu.

"Moje tajná zbraň na vítězství byla trpělivost a trénink. Nebudu nic skrývat, trénoval jsem, měl jsem i kouče," pochlubil se Michna.

Kromě mistrovského titulu vyhrál Michna i celkové hodnocení premiérové sezony Českého poháru, která vyvrcholila právě šampionátem ve Francii. Obě trofeje pro ženy si odnesla také Jana Kašová.

"Přestěhovala jsem se do Portugalska kvůli surfování, takže se snažím trénovat s místním klubem a je to makačka," přiblížila nejlepší česká surfařka.

Český pohár letos navštívil kromě Francie také Portugalsko, Indonésii a Srí Lanku. A plánů není nikdy dost. "Chtěli bychom to do příštího roku zase o kousíček posunout tím, že bychom z Českého poháru v surfingu udělali Československý pohár," popsal předseda Českého svazu surfingu Matyáš Menšík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články