Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vrcholem slalomářské sezony bude MS v Londýně, pojede se i o Rio

Praha - Nově složený reprezentační tým vodních slalomářů čeká náročná sezona, jejímž vrcholem bude zářijové mistrovství světa v Londýně. Tam se totiž pojede o olympijská místa na Hry do Ria, ale také o bonusové body do klíčové domácí nominace na olympijské hry příští jaro. I proto slalomáři budou celou sezonu směřovat až k jejímu závěru.

Je nám líto, video expirovalo.
Slalomáře čeká mistrovství Evropy, do reprezentace se vrací Ježek

Sotva skončil dramatický boj o tři místa v českém týmu, reprezentanti odjeli na třídenní trénink na trať v německém Markkleebergu, kde se příští týden koná mistrovství Evropy. Výjimkou je pouze kajakářka Štěpánka Hilgertová, jež se rozhodla doléčit bolavé rameno, které ji trápilo v posledních dvou nominačních závodech minulý víkend na Trnávce.

"Chci se dát dohromady, takže tam nepojedu," řekla na dnešní tiskové konferenci Hilgertová. "Tamní trať mám ale ráda, takže mi ten odpočinek třeba prospěje. I když formu nevidím úplně optimisticky," upozornila, že i ona směřuje celý rok až k MS v Londýně. Tam ji čekají tři několikadenní soustředění. "Londýn je pro všechny letos priorita," dodala.

Do nominace kanoistů se po roční pauze vrátil Stanislav Ježek. Při rovnosti bodů tří závodníků rozhodl v jeho prospěch nejmenší procentuální odstup časů od vítěze. "Letos jsem se vrátil k osvědčenému modelu přípravy. V zimě jsem vyrazil znovu do Austrálie, kde je pro slalomáře přece jen lepší počasí," uvedl Ježek.

Tři týdny po kontinentálním šampionátu v Markkleebergu se rozjede seriál Světových pohárů, který začne závodem v Praze. Další díly jsou v Krakově, Liptovském Mikuláši, španělském Seu a finále ve francouzském Pau. Po MS v Londýně je na přelomu listopadu a prosince na programu ještě testovací závod a soustředění na olympijské trati v Riu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články