Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vraštil s Kopáčem postoupili do finále, další posádky neuspěly

Amsterodam - Dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč postoupila do finále mistrovství světa ve veslování v Amsterodamu. Další tři české posádky v semifinále neuspěly a budou startovat ve finále B. Ve hře o finále jsou ještě dvě největší postavy českého veslování, skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, oba čeká semifinále v pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vraštil s Kopáčem postoupili do finále, další posádky neuspěly

Vítězové letošního světového poháru obsadili v semifinále poslední postupové třetí místo. Na pozicích zajišťujících postup do finále se ale Vraštil s Kopáčem drželi po celou trať, v polovině dokonce vedli. V závěru museli veslaři pražské Dukly odrážet útok čínské dvojice Čang Fang-ping, Chou Čen-wej, kterou nakonec porazili o jednu desetinu sekundy.

"Bylo to doslova o fous. Kdo nás letos viděl závodit, si asi všimnul, že ten 'perfektní' závod jsme ještě nepředvedli. Nicméně jsme ve finále a tam necháme nohy, plíce a celé srdce, abychom tu medaili vylovili," uvedl Vraštil.

Kopáč přiznal, že si po projetí cílem nebyl jistý, že postoupili do finále. "Převládal špatný pocit a spíš jsme si říkali, že tam asi nejsme. Z letošního mistrovství Evropy víme, že nám to tam takhle uteklo. A mně se hned promítnul ten finiš, kde nám to těsně uniklo," řekl Kopáč pro Český rozhlas a poukázal na semifinálovou jízdu na květnovém ME, ve které česká dvojice dojela těsně čtvrtá.

Dvojskify lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a Daniela Nacházelová, Ricky Nencini, stejně jako dvojka bez kormidelnice Kateřina Kopecká, Martina Stillerová, semifinále nezvládly. Všechny tři posádky obsadily shodně šesté místo a čeká je start ve finále B.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články