Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrabcová s Homoláčem byli nejrychlejšími Čechy na olomouckém půlmaratonu

Olomouc – Půlmaraton v Olomouci vyhráli Keňan Josphat Kiprop Kiptis a Etiopanka Worknesh Degefaová. Nejrychlejšími Čechy byli Jiří Homoláč a Eva Vrabcová-Nývltová.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Vrabcová-Nývltová se postarala o český traťový rekord. I v tropickém vedru zvládla trať za 1:12:01 a ze svého loňského maxima ubrala téměř tři minuty. V cíli byla pátou nejrychlejší ženou. "Zase závodím a mám z toho obrovskou radost, protože jsem si ten závod maximálně užila," řekla České televizi Vrabcová-Nývltová.

Na jaře se potýkala se zánětem šlachy v chodidle. "Běžela jsem skoro celou trať sama, to bylo hodně znát. Vedro kupodivu nebylo vůbec špatné. Ničí mě ale ty kostky na konci," dodala účastnice olympijského maratonu v Riu.

Homoláč uzavřel první desítku celkového pořadí v čase 1:06:29. "Běželo se mi dobře. Ten čas je na to počasí, myslím, výborný. Poslední měsíce se mi trochu nedařilo, ale teď jsem zase zpátky," uvedl spokojeně.

Kiptis ani Degefaová se v horku k traťovým rekordům Keňanů Geoffreyho Ronoha (1:00:17) a Mary Keitanyové (1:06:38) nepřiblížili.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články