Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Volf se Štěpánkem pojedou na MS

Lipno - Dvojnásobní olympijští medailisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří letos chyběli v reprezentaci, si v nominačním souboji deblkanoí na mistrovství republiky na Lipně zajistili účast na mistrovství světa. Na zářijovém světovém šampionátu v bratislavském Čunovu budou startovat díky tomu, že porazili dosavadní členy národního týmu Václava Hradilka a Štěpána Sehnala.

Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek
zdroj: ISIFA/EPA autor: IMRE FOELDI

Volf se Štěpánkem, kteří mají olympijské stříbro z Pekingu a bronz z Atén, obhájili mistrovský titul s náskokem více než dvou sekund před svými rivaly. Hradilek a Sehnal museli bojovat o účast na MS, protože se během sezony ani jednou nedostali do finále Světového poháru, čímž nesplnili podmínku startu v Čunovu. Na nedávném závěrečném závodu SP v Praze přitom uteklo Hradilkovi se Sehnalem finále jen o 14 setin sekundy.

Závod kajakářek vyhrála dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, která vybojovala domácí titul přesně po desetileté pauze. Na neoblíbené těžké trati zvítězila třiačtyřicetiletá závodnice o půldruhé sekundy před Veronikou Vojtovou, která je o 22 let mladší. Třetí byla další zkušená kajakářka Irena Pavelková.

Kromě Volfa se Štěpánkem se žádné posádce titul obhájit nepovedlo. Mezi singlkanoisty se stal po šesti letech domácím šampionem Tomáš Indruch, celkový vítěz Světového poháru Stanislav Ježek skončil vinou penalizace 50 sekund za neprojetí branky až jedenáctý. Kajakářům poprvé vládl osmnáctiletý Jiří Prskavec. Ten v červnu šokoval ziskem bronzu na mistrovství Evropy, kde získal jedinou individuální medaili pro českou výpravu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články