Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Volejbalisté Kubala s Benešem vyhráli první kolo oprav

Praha - Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš budou na turnaji Světového okruhu na pražské Štvanici ve hře i v pátek. Nejlepší český pár dnes sice prohrál v prvním kole s estonskou dvojicí Kristjan Kais, Oliver Venno dvakrát 18:21, ale v opravách pak porazil Japonce Kentara Asahiho a Kacuhira Širatoriho 21:19, 25:23. V turnaji tak obsadí nejhůře sedmnácté místo. Kubala s Benešem zůstávají poslední českou nadějí soutěži. Po prohrách v prvním kole i v opravách se Michal Bíza s Robertem Kufou a Michal Růčka s Pavlem Rotreklem budou dělit o 25. místo.

Kubala s Benešem doufali, že zvládnou už první kolo na domácím písku, ale nedokázali se prosadit v útoku přes blok 207 centimetrů vysokého Venna. "Párkrát nás na síti zastavil, znejistěli jsme a odešli pak i na servisu a v obraně. Celým zápasem jsme se protrápili," řekl Kubala na webu turnaje. "Chtěli jsme vyhrát strašně moc, to se na nás projevilo. Byli určitě k poražení," dodal.

V opravách měla česká dvojice, sedmá z květnového turnaje Světového okruhu v Polsku, plné ruce práce s Japonci. "Měli jsme nůž na krku, a proto jsme byli ještě nervóznější. Nepovedlo se nám pár balonů a i s relativně slabším soupeřem jsme měli hodně velké problémy," řekl Kubala. V pátek dopoledne českou dvojici čeká lotyšský pár Alexandrs Samoilovs a Ruslans Sorokins.

Je nám líto, video expirovalo.
První kola turnaje světového okruhu v Praze

Skončili Bíza s Kufou i Růčka s Rotreklem

Turnaj už skončil pro Bízu s Kufou. V prvním kole nestačili právě na Lotyše Samoilovse a Sorokinse po setech 13:21, 17:21, když tahali od začátku zápasu za kratší konec. "Pokud nedokážeme udělat ztrátu, tak nemůžeme na Světové sérii vyhrát," řekl Kufa. V opravách Bíza s Kufou vyhráli nad Rusy Bělovem s Dajnovem první set 22:20, ale druhý ztratili 14:21 a rozhodující poměrem 13:15.

V prvním kole prohráli i Růčka s Rotreklem, kteří dostali od Brazilců Alisona a Emanuela lekci 13:21 a 7:21. Vpodvečer před zraky prezidenta republiky Václava Klause nestačili na Gruzínce Renato Gomese a Jorga Terceira, kterým podlehli 17:21 a 16:21.

Problémy měli favorité turnaje Patria Direct Open Todd Rogers a Phil Dalhausser z USA. Olympijští vítězové nejdříve vydřeli postup v 1. kole v duelu s australským párem McHugh, Slack, ale ve druhém prohráli s krajany Gibbem a Rosenthalem, kteří vyhráli na Štvanici předloňský první ročník turnaje, a čekají je opravy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články