Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vodní slalomáři kvůli silnému větru na MS stále nezávodí

Bratislava - Silný vítr narušil program mistrovství světa ve vodním slalomu v Bratislavě i dnes. První kvalifikace na olympijské hry do Londýna měla přitom původně začít úvodními boji o postup do semifinále už ve středu, ale první jízdy byly právě vinou neregulérního větru zrušeny a další program byl odložen na dnešek. Vítr se však nad kanálem v Čunovu stále neuklidnil.

Kanoista na kanálu v Čunovu
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

O zrušení dnešního programu se rozhodlo dopoledne na poradě vedoucích týmů. Podruhé odložené jízdy deblkanoistů a kajakářek by se měly uskutečnit až v pátek, stejně jako kvalifikace zbývajících kategorií kajakářů, kanoistů a kanoistek. Začít závodit by se mělo už v 8:30. Semifinále, která budou klíčová z pohledu olympijské kvalifikace, by se pak měla jet v sobotu a v neděli před finále.

Slovenští organizátoři mají velkou smůlu

Loňské mistrovství Evropy muselo být v Čunovu dokonce zrušeno a přeloženo kvůli vysoké hladině vody, kterou způsobily výpadky energetických zdrojů v Gabčíkově a povodňový stav na české řece Moravě či nouzové vypouštění přehrad v Rakousku kvůli možnému nárůstu hladiny na horním toku Dunaje.

"Koukám tady na počasí a ještě zítra má trochu foukat, tak nevím. Už to není kam moc posouvat," řekl šéftrenér reprezentace Jiří Pultera. "Ale v tom větru to fakt nejde. Divím se, že to včera vůbec pustili. O víkendu ale už má být hezky, tak snad to nějak udělají," věřil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články