Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vlach zahajuje SP v Káhiře postupem do sobotního finále

Vítězstvím ve své skupině si na zahajovacím závodě Světového poháru v Káhiře zajistil Martin Vlach suverénní postup do sobotního finále. Další čeští pětibojaři Jan Kuf a Ondřej Polívka semifinálovým výběrem neprošli.

Je nám líto, video expirovalo.
Pětibojař Vlach postoupil v Káhiře do finále úvodního závodu SP

Vlach s Kufem si vytvořili dobrou pozici v šermu a po plavecké části vyráželi do kombinovaného běhu se střelbou ze slibných pozic. Zatímco Vlach si ze sedmého místa v semifinále B doběhl až k vítězství, Kuf z průběžné třetí příčky v semifinále A ztratil naději na postup na druhé střelecké položce.

"S výhledem k olympiádě v Paříži zkoušíme s Honzou na střelbě některé zásadní změny. S přihlédnutím k výsledku dnešního závodu vypadá možná tohle rozhodnutí jako chybné. Na druhou stranu si ale umím představit, že za osmnáct měsíců ho budeme hodnotit jako klíč k olympijskému úspěchu," uvedl v reprezentační trenér Jakub Kučera.

Polívka vybíhal do kombinované části na průběžném patnáctém místě a ani vydařená střelba mu k postupu nestačila. V konečném hodnocení obsadil 23. místo, body do pohárového hodnocení získal i na 25. pozici Kuf.

Ženské finále bude bez české účasti, Karolína Křenková a Veronika Novotná skončily ve čtvrtečním semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články