Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Vítězství v pražském EPT si odnesl Finger

Praha - Mladý Němec Martin Finger potvrdil dobrou výchozí pozici na začátku osmičlenného finále prestižního pětidenního turnaje série European Poker Tour a v sobotu večer v pražském Hotelu Hilton triumfoval. Získal tak šek na 720 000 eur (zhruba 18,3 milionu korun), trofej pro vítěze a exkluzivní náramek Shamballa. Druhý skončil po dlouhém boji Nizozemec David Boyciyane. Třetí byl francouzský profesionál Nicolas Levi. Nejlepší z Čechů se na 16. místě umístil Vojtěch Růžička.

Poker
zdroj: ČT24

Do finále Finger nastoupil jako takzvaný chipleader, hráč s nejvíce žetony na stole či v celém turnaji. Už v průběhu hry Finger s Boyaciyanem odmítli akceptovat příliš velký rozdíl ve finančním ohodnocení prvního a druhého místa a dohodli se na dělení. Nizozemec měl po dohodě obou soupeřů jistých 535 000 eur, Finger pak 620 000 eur a hrálo se o zbývajících 100 000 eur.

Turnaje se zúčastnilo rekordních 722 hráčů. O velké překvapení se postarala 17. místem česká účastnice Michaela Smrčková, která se stala nejúspěšnější ženou hlavního turnaje. Do něj se kvalifikovala v internetovém turnaji za pouhých sedm euro a získala 20 000 eur.

Pražský turnaj má podle odborných serverů pověst události, z níž vzešlo několik pozdějších pokerových šampionů. Mezi letošními vyřazenými jsou velká jména pokerové scény. Svou cestu hlavním turnajem předčasně ukončili mimo jiné Juan Manuel Pastor nebo Jude Ainsworth z profesionální pokerové stáje PokerStars PRO, která sdružuje špičkové hráče této karetní hry.

Ještě před závěrečnými boji vypadl také nejznámějšího český hráč Martin Staszko. Právě tento třinecký "karbaník" stojí za výrazným nárůstem popularity pokeru v České republice, když nedávno skončil druhý ve finále turnaje Světové série v Las Vegas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články