Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítězný návrat Andoo Comanche. Maxijachta ovládla slavný závod počtvrté

Tradiční jachtařskou regatu ze Sydney do Hobartu vyhrála počtvrté loď Andoo Comanche. Přes třicet metrů dlouhá maxijachta zažila v 77. ročníku úspěšný návrat do závodu po třech letech od svého třetího triumfu v roce 2019.

Je nám líto, video expirovalo.
Tradiční jachtařské regatě vládla Andoo Comanche

Andoo Comanche dorazila do cíle v tasmánském Hobartu krátce před jednou hodinou ranní ve středu místního času. Stala se první jachtou v historii, jež závod vyhrála pod třemi různými majiteli či kapitány.

Pod vedením kapitána Johna Winninga zvládla jachta trasu o délce 1170 km za jeden den, 11 hodin, 56 minut a 48 sekund. V jednu fázi regaty se zdálo, že by Comanche mohla překonat svůj vlastní rekord závodu z roku 2017, ale nakonec za tehdejším časem zaostala zhruba o tři hodiny.

Největším soupeřem favorizované Comanche byla jiná maxijachta LawConnect, jež skončila druhá se ztrátou necelé půlhodiny. Loňský vítěz Black Jack byl třetí před devítinásobným šampionem Wild Oats.

Regata se poprvé od roku 2019 konala bez jakýchkoli koronavirových omezení. V roce 2020 byl závod konaný nepřetržitě od roku 1945 krátce před startem kvůli covidu-19 zrušen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články