Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Vitalij Kličko se nevzdává. Bojovat bude i s diváky

Vratislav (Polsko) - Ukrajinský mistr světa v boxu Vitalij Kličko bude mít v dnešním zápase proti sobě nejen silného soupeře, ale i mimořádnou diváckou kulisu. Utkání o titul organizace WBC se totiž uskuteční na novém fotbalovém stadionu v polské Vratislavi a drtivá většina ze 42 tisíc diváků bude nepochybně na straně domácího Tomasze Adamka. Ten vedle dvoumetrového Klička na první pohled nevypadá jako nebezpečný soupeř. Je o třináct centimetrů menší a o třináct kilogramů lehčí, ale v profesionálním ringu prohrál jen jediný ze 44 zápasů.

Vitalij Kličko
zdroj: AP

Jeho kvality ocenil i sám Kličko. "Po mně a bratrovi je to třetí nejlepší boxer na světě. Je rychlý, má dobrou techniku a určitě je lepší než David Haye, který je jen mistrem světa v mluvení," připomněl britského boxera, který v červenci prohrál boj o titul s jeho bratrem Vladimirem.

Adamek si na čtyřicetiletého Klička, který osm let neokusil hořkost porážky, věří. "Neříkám, že ho knokautuju, ale vím, že budu mistrem. Není na co čekat. Jestli mám být světovým šampionem, tak právě teď," řekl Adamek.

Určitě se může spolehnout na pomoc svých krajanů v hledišti. Stadion, na němž se v příštím roce bude hrát fotbalové mistrovství Evropy, je už dávno dopředu vyprodán. Kličkův trenér Fritz Sdunek však tvrdí, že bouřlivá kulisa nemůže jeho svěřenci uškodit. "Mentálně je tak silný, že se absolutně nemůže nic stát. Že by prohrál? Nikdy," řekl Sdunek.

Ve středu však připustil, že se blíží konec Kličkovy zářivé kariéry. "Ještě tak dva tři zápasy, víc ne. Vitalij určitě nemládne a také jeho politické aktivity na Ukrajině mu berou hodně času a energie," řekl Sdunek. Naznačil, že posledními soupeři by mohli být David Haye a Rus Nikolaj Valujev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články