Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veslovat, či neveslovat? Topinková Knapková si dá možná pauzu

Praha - Miroslava Topinková Knapková řeší velké dilema. Elitní česká skifařka zvažuje, že v nadcházející sezoně nebude závodit. Šestatřicetiletá olympijská vítězka z Londýna po zklamání z Her v Riu, kde skončila sedmá, dlouho odpočívala a trénovat začala až v lednu. Nyní se rozhoduje, zda a kdy se zapojí do závodů.

"Za poslední roky jsem byla docela unavená. Navíc olympijská sezona pro mě byla hodně náročná, protože jsme měnili i trénink. Vzalo mi to hodně sil," uvedla.

Sportu se věnovala i v "odpočinkových" měsících, ale klasický veslařský trénink neabsolvovala. "Tělo je na pohyb zvyklé, probíhají v něm biochemické procesy. Kdybych se přestala hýbat, necítila bych se psychicky dobře. Navíc studuju, takže jsem víc času věnovala škole, takový trošku jiný stres," řekla rodačka z Brna.

Na rozdíl od skifaře Ondřeje Synka či dalších reprezentantů neplánuje ani tradiční březnové soustředění v teple. "Jsem domluvená s šéftrenérem, že budu závodit podle toho, jak mi to půjde. Existuje taky možnost, že bych byla i rok bez závodění, abych si opravdu odpočinula," připustila.

Dalším důvodem, proč by mohla na veslařských závodech chybět, je rodina. "Zatím sportuju, ale myslím i na rodinu. Pokouším se o obojí, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne," dodala Topinková.

Zdroj
ČTK, czechteam.info

Hlavní zprávy

Nejčtenější články