Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veslaři zveřejnili nominaci na domácí ME, hvězdou bude Synek

Praha - Třiadvacet českých reprezentantů by se mělo představit na květnovém mistrovství Evropy ve veslování v Račicích. V domácím prostředí plánují Češi obsadit sedm mužských a tři ženské disciplíny. Při neúčasti Miroslavy Topinkové-Knapkové bude hlavní hvězdou týmu skifař Ondřej Synek, bronzový medailista z loňských olympijských her v Riu de Janeiro.

Až na Synka by všichni reprezentanti měli nastoupit i v úvodním závodě Světového poháru, který se uskuteční příští týden v Bělehradu. "Ten by měl sloužit jako ostrý test formy. Poté se budou posádky dále sjíždět," uvedl Michal Vabroušek, který je asistentem nového šéftrenéra veslařského svazu Simona Coxe.

Nominace veslařů na ME v Račicích (26.-28. května):

Muži: Ondřej Synek (skif); Jan Cincibuch (skif lehkých vah); Jakub Podrazil, Lukáš Helešic (dvojka bez kormidelníka); Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil (dvojskif lehkých vah); Kornel Altman, Jakub Paroulek, Jan Potůček, Jakub Makovička (čtyřka bez kormidelníka); Vojtěch Řimák, Tomáš Emr, Martin Basl, Matyáš Klang (párová čtyřka); Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jan Hájek (čtyřka bez korm. lehkých vah).

Ženy: Lucie Žabová (skif); Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif); Zuzana Nečasová, Kristýna Neuhortová (dvojskif lehkých vah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články