Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veslaři míří na světový šampionát a chtějí vyrovnat české maximum

Praha - S cílem vyrovnat české maximum v podobě zisku tří medailí odcestují ve čtvrtek čeští veslaři na mistrovství světa, které se bude od neděle konat v Amsterodamu. Šéf českého veslování Dušan Macháček navíc věří, že alespoň jedna z nich bude zlatá. O medailové úspěchy by se měli pokusit úřadující mistr světa Ondřej Synek, olympijská vítězka Miroslava Knapková a letošní vítězové světového poháru Jiří Kopáč a Miroslav Vraštil.

Macháček věří, že se Synkovi podaří porazit velkého soka Mahého Drysdalea z Nového Zélandu a obhájí zlato, Knapková se prosadí na stupně vítězů a Vraštil s Kopáčem navážou na úspěšné letošní výsledky. "Dvě zlata tak nejsou teoreticky nereálný cíl. Líbily by se mi i tři medaile, ale když máte zlato, tak je to více než dvě stříbrné," pousmál se Macháček.

V Nizozemsku se představí deset českých posádek, které se připravují i na možné nerovné podmínky na umělém kanálu Bosbaan. V minulosti tam závodníci měli často problémy s větrem a vlnami. "Proto budou tentokráte hodně důležité i výsledky rozjížděk. Může totiž docházet k přesazování závodníků do výhodnějších drah, pozměněn může být i časový program," podotkl Panuška.

Dušan Macháček:

"Kanoisti teď nasadili hodně vysokou laťku, když získali dvě zlaté medaile z olympijských disciplín. My bychom byli rádi, kdyby se nám také podařilo získat dvě zlata, ale musíme být realisté."

Je nám líto, video expirovalo.
Veslaři se připravují na mistrovství světa

Synek má o motivaci postaráno, chce porazit Drysdalea

Společně s trenérem Milanem Dolečkem se Synek snaží vymyslet taktiku, která by platila na jeho největšího konkurenta Mahého Drysdalea. "Už dlouho se na to snažím přijít. Ať jedu, jak jedu, tak on jede pořád stejně. Do kilometru mu je jedno, jestli prohrává o půl lodě nebo o dvě lodě. Pak se do toho obuje a všechny nás převálcuje," řekl Synek. "Zkouším zachytit jeho nástupy a několikrát už se mi to podařilo. Záleží ale na tom, jak jsem na tom sám a jak se cítím," doplnil.

Momentálně se prý cítí dobře. "Jakou mám formu, to ale poznám až na závodech. Ve veslování se nedá říct, že mám natrénováno a vyhraju. Poznám to, až když pojedu na Drysdalea," podotkl Synek. 

Celkem se na MS představí v 27 disciplínách 1 100 závodníků z 60 zemí. V Amsterodamu se také vedení Českého veslařského svazu dozví, se kterými zeměmi bude soupeřit o uspořádání světového šampionátu v roce 2019. O dějišti MS za pět let se rozhodne za rok, Češi se chtějí prosadit s Račicemi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články