Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Věřím, že po covidu dokážeme Česko velmi rychle rozhýbat, říká nový šéf NSA Neusser

V Národní sportovní agentuře (NSA) se teprve rozkoukává, svůj přesný cíl ale zná velice dobře. Chce rozhýbat Česko a děti především. Filip Neusser nahradil Milana Hniličku a jak sám říká, ve své funci chce být daleko opatrnější než jeho předchůdce. Nebude se ale bát udělat i nepopulární rozhodnutí.

Šéf NSA Filip Neusser
zdroj: ČTK

Ačkoli Hnilička v pondělí při odstoupení z funkce uvedl, že rezignuje kvůli enormnímu tlaku, a nikoli hloubkovému auditu, sám Neusser říká, že o volném místu věděl už dříve. "Měl jsem na rozmyšlenou pár dní," přiznává v rozhovoru pro ČT sport.

Agenda NSA pro něj podle jeho slov nová nebude. "Figuroval jsem v národních svazech a ČOV a viděl jsem, jakým způsobem Národní sportovní agentura pracuje. Agenda je známá, potřeboval jsem se seznámit se zaměstnanci, jaká tam je atmosféra. Je to postavené velmi dobře. Musíme si říct priority a kam jít, ale dnes NSA funguje velmi dobře a lidé, kteří to dělají, to dělají dobře a mají to rádi," říká Neusser, který původně kandidoval na šéfa Českého olympijského výboru.

"Už před třemi lety jsem říkal, že sport si zaslouží a potřebuje mít svoji instituci, a jsem za to rád. Sledoval jsem to z médií a z pozice svazu. Bohužel covidová situace zastavila chod nejen sportu a NSA, ale mělo to dopad i na celou společnost. Věřím tomu, že to velmi rychle dokážeme rozhýbat, stejně tak děti a celou Českou republiku," vytyčuje si Neusser.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

NSA rozhoduje o částce, která je větší než 10 miliard, pro český sport, a Neusser tak bude pod velkým drobnohledem. "Budu opatrný," říká k Hniličkově návštěvě lednové oslavy v teplickém hotelu během pandemie.

"Žil jsem dvanáct let v zahraničí a naučil jsem se spolknout své ego, pracovat týmově a nenasazovat psí hlavy. Chci dokázat, že se to dá dělat trochu jinak. Že tu nejsou lobbisti na prvním místě," říká bývalý pozemní hokejista.

"Musíme jít do podhoubí, jít do sportu na školách, rozhýbat děti. Pokud to neuděláme teď, budeme čekat dlouho na sportovní úspěchy. A chci dělat i nepopulární rozhodnutí," doplňuje Neusser a navazuje: "Hned první den, když jsem nastoupil, jsem chtěl najít v rezervách aspoň malé prostředky na nový program - výzvu na podporu dětí ve školkách."

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Nový šéf NSA Filip Neusser
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články