Velký úspěch pro český jachting. Češi se kvalifikovali na první Světový pohár národů

Čeští jachtaři postoupili na podzimní premiérový ročník Světového poháru národů v Bahrajnu. Tým vedený kapitánem Ondřejem Teplým zvládl napínavou kvalifikaci na švýcarském jezeře Neuchatel, když obsadil druhé místo ve čtyřčlenné skupině s vítězným Portugalskem, Tureckem a Bulharskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští jachtaři se probojovali na Světový pohár národů

Češi po prvních třech dnech kvalifikace vedli, ale pak dvakrát skončili čtvrtí, čímž se pořadí hodně vyrovnalo. O dvou postupujících tak rozhodla až závěrečná rozjížďka, kde týmy bojovaly o dvojnásobný počet bodů. V dramatickém závodě vyhráli Portugalci před českými reprezentanty.

"Ve strašně vyrovnaném souboji jsme udrželi nervy na uzdě. Povedla se nám poslední halza, s poryvem větru jsme se dotáhli na soupeře před námi a v cíli jsme byli druzí. Takže jsme spokojení a máme velkou radost, že se nám v takové konkurenci podařilo kvalifikovat na Světový pohár národů," uvedl český kapitán Ondřej Teplý.

Finálová fáze SSL Gold Cupu se uskuteční od 28. října do 20. listopadu. Závodí se na karbonových plachetnicích SSL47 a týmy tvoří nejlepší jachtaři z dané země jak z okruhového, tak námořního jachtingu. Celkem bude v Bahrajnu startovat 40 zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články