Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velkou cenu Prahy vyhrál Váňův Roches Cross

Praha – Roches Cross, o kterého pečuje trenér Josef Váňa, vyhrál s žokejem Tomášem Lukáškem Velkou cenu Prahy na 1 600 metrů, která se dnes běžela na závodišti ve Velké Chuchli. Druhý dorazil do cíle další Váňův kůň Malq. Až za ním skončil favorizovaný Apollo Star. Vítězný žokej Velké ceny Prahy skončil druhý v sedle Lambertuse také ve Velké ceně Českého turfu na 2 400 metrů za Wallisem vedeným Jaromírem Šafářem.

Dostih
zdroj: ČT24

"Bylo to hodně těžké v závěru, Roches Cross je kůň, který se moc těžko jezdí. Naštěstí vyhrál ten dostih svými kvalitami, já mu k tomu tentokrát příliš nepomohl," uvedl po dostihu na 1 600 metrů vítězný žokej Tomáš Lukášek.

Ten si v sedle vítězného Roches Crosse napravil chuť po zklamání z předchozí Velké ceny Českého turfu na 2 400 metrů. V té vedl slovenského Lambertuse a o prvenství přišel až na základě cílové fotografie, která určila vítězem mohutně útočícího Wallista. V jeho sedle se radoval vedoucí muž letošního tuzemského šampionátu Jaromír Šafář.

"Wallisto už si vítězství zasloužil. V českém, maďarském a slovenském derby získal umístění, byl druhý v St. Leger, jen to vítězství mu chybělo. Je to obdivuhodný kůň," prohlásil Šafář, který si v Praze připsal tři výhry.

Žokej Jiří Chaloupka oslavil 300. vítězství v kariéře, když do cíle Stříbrného poháru hřebčína Křenek dovedl vítězně velkou favoritku Leo Gali. "Nebylo to tak jednoduché, jak se zdálo na papíře, Pikardie, která udala tempo, nám dlouho vzdorovala, ale Leo Gali nakonec prokázala kvalitu," řekl Chaloupka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články