Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Velká pardubická a Zlatá přilba se už o víkendu nesejdou

Pardubice - Dostih Velká pardubická a plochodrážní závod Zlatá přilba se budou příští rok konat opět v různých termínech. Letos se obě velké sportovní akce sešly během jednoho víkendu, což způsobilo komplikace například v dopravě. Radnice tomu chce napříště předejít.

Plochá dráha
zdroj: Isifa/Sport Image autor: Jan Sušánka

"Jednala jsem s představitelem Mezinárodní motocyklové federace (FIM) Evženem Erbanem a bylo mi přislíbeno, že Zlatá přilba dostane poslední zářijový víkend s tím, že FIM respektuje historii a tradici Velké pardubické," oznámila zastupitelům primátorka Štěpánka Fraňková. Vrcholu dostihové sezony v Pardubicích tak zůstane tradiční druhý víkend v říjnu.

Příští Velká pardubická se uskuteční v neděli 13. října 2013. Letos se musela spokojit s neobvyklým sobotním termínem, neboť v neděli se jela Zlatá přilba. Ta má v předběžném kalendáři FIM na rok 2013 termín 29. září.

Termínová kolize vznikla tím, že pořadatelé plochodrážních závodů nahlásili konání akce podle rozpisu FIM s velkým předstihem. Dostihový spolek na souběh obou velmi navštěvovaných podniků reagoval opožděně a nepodařilo se mu dohodnout vhodnější datum.

Plochodrážní stadion a dostihové závodiště jsou od sebe nedaleko. Na Velkou pardubickou letos přijelo kolem 25 000 lidí, na plochodrážní závody asi 10 000. Vysoká návštěvnost působila potíže s dopravou i parkováním. Výhrady měli i majitelé hotelů a restauračních zařízení, neboť místo dvou víkendů se vše odehrálo během jednoho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články