Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Velká pardubická a Zlatá přilba se uskuteční v jeden den

Pardubice - Dostih Velká pardubická a plochodrážní závod Zlatá přilba se letos uskuteční v jeden den. Organizátoři se nedokázali domluvit na kompromisu a své akce naplánovali shodně na 14. října. Ve městě to zřejmě způsobí zmatek, píše dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro Pardubický kraj.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Již na konci roku se o nový termín přihlásili plochodrážníci. Dostihový spolek tehdy neviděl nic divného na tom, že by se oba termíny prohodily. "Druhá říjnová neděle sice už tradičně patří k Velké pardubické, ale se změnou termínu takový problém nebude. Dostih se tedy poběží už 7. října," uvedl tehdy ředitel spolku Petr Buchal.

Nejvyšší dostihový orgán Jockey club však s přesunem nesouhlasil. "My s datem Velké hýbat nemůžeme. Druhá neděle v říjnu patří odjakživa dostihům, termín jsme schválili a oznámili jej světu," uvedl prezident Jockey clubu Václav Luka.

Ustoupit nehodlá ani ředitel Zlaté přilby Evžen Erban. Podle něj jsou jiné termíny nevhodné, neboť se pořádají jiné plochodrážní akce.

Pro Pardubice to znamená velký dopravní chaos. "Je to nešťastná shoda okolností. Z pohledu města bylo schůdnější, aby ustoupily dostihy, ale posun není možný. Proto se musíme připravit na komplikace, které kolize obou sportovních podniků přinese," řekl listu mluvčí magistrátu Ondřej Tušl. Obává se také komplikací s parkováním.

Jednou už kolize obou termínů hrozila. Oba závody se v jednu neděli málem potkaly v roce 2006. Vše se ale podařilo vyřešit a plochodrážníci odjeli Zlatou přilbu až třetí říjnovou neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články