Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Ve druhém závodě veslařského SP bude startovat pět českých lodí

Lucern - Pět českých posádek se představí od pátku do neděle ve druhém závodě Světového poháru veslařů ve švýcarském Lucernu. Na jezeře Rotsee budou chybět reprezentanti, kteří od neděle do úterý bojovali v dodatečné kvalifikaci o účast na olympijských hrách v Londýně. "To by byla těžká kombinace, jet oba závody," řekl reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška.

Veslování
zdroj: Getty Images

V tradičním švýcarském prostředí se představí skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník, kteří si start v Londýně vybojovali již loni na mistrovství světa. Doplní je skifař lehkých vah Martin Slavík, plánovaný olympijský náhradník.

Pro Synka bude lucernský závod hlavní předolympijskou zkouškou, neboť se letos poprvé utká s úřadujícím světovým šampionem Mahem Drysdalem z Nového Zélandu. Synek stejně jako Knapková neplánuje startovat ve třetím závodě SP v Mnichově, neboť ve stejném termínu bude na vysokohorském soustředění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články