Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vary hostí ME ve sportovním aerobiku. Sesadí Češky z trůnu Van Brandeovou?

Karlovy Vary - Už druhý rok po sobě hostí karlovarský hotel Thermal mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku, fitness týmech a hip hopu. Velké drama se znovu očekává zejména v kategorii žen. Domácí zástupkyně v čele s Adélou Citovou se pokusí uspět proti několikanásobné šampionce, Belgičance Lisse Van Brandeové.

Lissa Van Brande
zdroj: fisaf.cz autor: Jaroslav Appeltauer

Na loňském šampionátu se bojovalo o vítězství až do poslední chvíle – natolik byly výkony mezi Van Brandeovou a Adélou Citovou z Fitness Studia Louny vyrovnané. Obě předvedly to nejlepší, co se týká provedení i vytvoření atmosféry v hale.

Citová přitom v této kategorii soutěžila prvním rokem a k získaným titulům juniorské mistryně Evropy a světa nakonec získala stříbrnou medaili i ve sportovním aerobiku dospělých žen.

Adéla Citová
zdroj: fisaf.cz autor: Jaroslav Appeltauer

Na mistrovství Evropy se připravuju poctivě. Chci ukázat vše, co ve mně je, a nedělat zbytečné zbrklé chyby. Sestava se trenérce Jitce Hofmannové moc povedla, i když je velmi náročná. Na Lissu se těším – kdyby nebyla konkurence, byla by to nuda. Proto jsem ráda, že v Česku jsou v kategorii žen kvalitní závodnice a nic si nedáváme zadarmo, uvedla Citová.

Spolu s ní a Terezou Kudláčkovou letos doplní trio českých žen Tereza Tydlitátová, která se po třech letech vrací na mezinárodní závody.

Vystoupení v triích místo jednotlivců dala naopak překvapivě přednost Kristýna Zahradníčková, několikanásobná držitelka mezinárodních titulů, která loni na mistrovství světa získala stříbro v kategorii žen. Letos se rozhodla pro skupinový boj v triích za své domácí Fitness Studia Louny.

Kristýna Zahradníčková
zdroj: fisaf.cz autor: Jaroslav Appeltauer

"Pro mě to úplně nová role není, takže si to užívám. Není to takový stres, tréninky jsou volnější, mám víc času na školu a práci. To, že nejedu singl, prostě tak nějak přišlo – věděla jsem, že už mi to nepřináší tolik radosti, kolik by mělo. Od svých 11 let jsem jela naplno, téměř každý evropský a světový šampionát byl pro mě medailový. Chci si odpočinout a jet na pohodu, což se mi teď daří. A jsem ráda, že mi trenérka i holky daly takovou krásnou příležitost," vysvětlila Zahradníčková.

Zdroj
FISAF.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články