Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Valldemoso vyhrál poslední kvalifikaci na Velkou pardubickou

Pardubice – Sedmiletý ryzák Valldemoso v sedle s Dušanem Andrésem vyhrál závěrečný čtvrtý kvalifikační dostih pro Velkou pardubickou. V Ceně společnosti France Car měl nakonec pouze osm místo deseti soupeřů, z nichž jen čtyři ještě nesplnili kvalifikační podmínky.

Kvalifikační dostih pro Velkou pardubickou
zdroj: ČT24

Pole se drželo pohromadě až k malým zahrádkám, kde padl jeden z uchazečů o účast ve Velké pardubické Polar Pond, na anglickém skoku skončily ambice Dobyvatele a ze startovního pole ještě odpadl Imbir, který také potřeboval přejít kurz dostihu bez chyby.

Výběh na travnatý ovál sliboval dramatický boj, protože špici tvořili hned čtyři koně. Z nich si Valldemoso vypracoval mírný náskok, na druhém místě Karlsbad přespurtoval dvojnásobnou vítězku Velké pardubické z let 2007 a 2008 Sixteen, kterou vedl žokej Josef Bartoš. Čtvrtý doběhl pod Josefem Váňou mladším Grilias a získal právo startu ve "Velké".

Dostih měl smutnou dohru, protože před poslední překážkou při výběhu do cílové rovinky měl pád favorizovaný Chenonceau a kvůli zlomenině nohy musel být utracen.

Je nám líto, video expirovalo.
Valldemoso vyhrál čtvrtý kvalifikační dostih
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články