Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vabrouška čeká maraton na Severním pólu, běh potrénoval v mrazírnách

Nivnice - Maratonský závod na Severním pólu. Zní to jako pošetilost, ale ve středu 8.dubna to bude realita. Navíc s účastí českého závodníka - Petr Vabroušek hodlá pokořit 42 kilometrů a 195 metrů v extrémních podmínkách. A v extrémních podmínkách také trénuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Vabrouškova příprava na maraton na Severním pólu v nivnickém mrazáku

Loni Antarktida, letos Severní pól. Rovnou nejstudenější maraton na světě. Trénink probíhá v dvaadvaceti stupních pod nulou. Mrazírny v Nivnici i tak ale poskytují nevídaný luxus, mráz je suchý a nefouká. Na Severním pólu může být daleko hůř. "Při jednom ročníku zaznamenali teplotu minus šedesát, doufám, že nás to nepotká," svěřil se Vabroušek.

V ledovém nekonečnu budou trať sledovat ozbrojené patroly, co kdyby na běžce zaútočil lední medvěd. O vítězství bude bojovat 45 běžců z 22 zemí. Petr Vabroušek chce vyhrát a pokořit traťový rekord. "S tím budou muset spolupracovat podmínky. Tu trať tam nikdo neupravuje," vysvětlil.

Trénink mezi zmrzlinou prověřil všechny vrstvy oblečení. Teď ještě v poláriu při minus 170 připravit tělo a pak už odlet směr Špicberky a základna na Severním pólu. Petr Vabroušek hodlá pokořit další mimořádnou sportovní výzvu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články