Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Troji pojedou vodní slalomáři i kontaktní slalomcross

Praha – Praha bude o víkendu patřit vodním slalomářům, Světový pohár se vrací do české metropole po 15 měsících v téměř nejlepším možném obsazení. Na tradičním kanále nebude chybět šest olympijských medailistů včetně bronzového kajakáře z Ria Jiřího Prskavce. Poprvé budou diváci svědky soutěžního slalomcrossu, jehož se mimo jiné zúčastní Vavřinec Hradilek. Přímé přenosy nabídne o víkendu ČT sport a náš web. První z nich startuje v sobotu v 8:55.

Vavřinec Hradilek
zdroj: kanoe.cz

Organizačně je všechno připraveno, jedinou potíží byl spadlý jeřáb přes cyklostezku. "Takže to bylo trochu napínavé, ale přípravy jdou jinak bez problémů," ujistil šéf Jiří Rohan. "Lépe načasovat závod nešel, začátek školního roku je ideální, zájem o vodní slalom je," doplnil šéf kanoistického svazu Jan Boháč. V Praze se Světový pohár uskuteční počtrnácté, v letech 2006 a 2013 se zde konalo mistrovství světa.

Poprvé bude součástí programu stále populárnější slalomcross, kdy na trati jedou najednou čtyři kajaky. "Mělo by se to jezdit i na mistrovství světa, tak uvidíme. Zvolili jsme delší trať a kvalifikaci už dneska, aby v sobotu mohlo být finále v přímém přenosu České telev

Je nám líto, video expirovalo.
Vodní slalomáři se do Troje těší na skvělou atmosféru
Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec se zlehka připravuje na víkendový SP v Troji

ize," vysvětlil hlavní organizátor Rohan.Prskavec přiznal, že na trénink po olympiádě moc času nebylo. "Ale od minulé neděle se snažím alespoň jednou denně povozit a udržet aspoň nějakou formu," řekl. Nevyzkoušel si ani jednou celou trať. "Je to krok do neznáma. Když vydržím fyzicky celý závod, můžu skončit vysoko, taky mi ale může ve dvou třetinách tratě dojít a můžu skončit v poli poražených," prohlásil.

Soupeřem v nabité kategorii kajakářů mu budou silní tuzemští soupeři Vít Přindiš i Vavřinec Hradilek. "Jsem rád zpátky na vodě, baví mě to, závody v Troji jsou vždycky něco navíc. Těším se i na novou disciplínu," připomněl slalomcross, v němž se koná kvalifikace už dnes.

Slovenský kanoista Matej Beňuš vybojoval v Riu stříbrnou medaili, ale v Praze se mu nikdy nedařilo. "Takže to zkusím prolomit, protože se mi tu jezdí strašně dobře. Ale bude to těžké, protože po olympiádě jsem toho moc nestihl, jen dneska dopoledne jsem byl ve třech televizích," řekl slovenský vodní slalomář.

Bronzová medailistka z Ria mezi kajakářkami Jessica Foxová se opět po dvou měsících posadí také do kanoe. Už tradičně jezdí při závodech SP obě disciplíny. "Pojedu oboje, i když to je náročné. Ale dá se to, snad se v kanoi budu cítit dobře, nejela jsem v tom dva měsíce," upozornila Australanka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články