Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V omezeném počtu se může trénovat i na vnitřních sportovištích, tvrdí Česká unie sportu

S vlastním právním rozborem vládního opatření přišla Česká unie sportu (ČUS). Podle ní mohou kluby trénovat i na vnitřních sportovištích, pokud zajistí přítomnost maximálně třiceti lidí. Je to reakce na časté dotazy svazů a oddílů, které řešily osud své sportovní činnosti v souvislosti s restrikcemi proti šíření koronaviru.

Zatímco například posilovny a bazény jsou uzavřeny pro všechny, u vnitřních i venkovních sportovišť je situace jiná.

"Tělocvičny a vnitřní sportovní plochy fungují, jen nemůže být na jednom místě více než 30 osob. To potvrdil také ministr zdravotnictví a náš právní rozbor," uvedl předseda ČUS Miroslav Jansta.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Šéf ČUS Jansta o vyhlášení nouzového stavu

Trénovat se tedy v omezených počtech může. "Když bude v jedné tenisové hale trenér a svěřenec, neměl by být problém," poznamenal Jansta. Bezprecedentní situací se zabývá také Národní sportovní agentura. "Předseda Milan Hnilička se snaží o to, aby alespoň trénování bylo zachováno, s čímž souhlasíme," doplnil Jansta.

Třeba volejbalisté ale netrénují. "Některé kluby se na nás obrátily. Dáváme pouze doporučení, hlavně se odvoláváme na vládní nařízení. Nevím o tom, že by někde probíhaly organizované tréninky," řekl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

Umím si představit, že některé areály, které slouží zčásti pro veřejnost, mohou v omezeném režimu v tuto chvíli dále fungovat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články