Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V nejbohatším dostihu světa se poprvé objeví žena

Dubaj - Nejbohatšího světového dostihu světového poháru v Dubaji se poprvé zúčastní žena. Kanadská žokejka, modelka a televizní hvězda Chantal Sutherlandová povede třetího největšího favorita Game On Dude, kterého připravuje americký trenér Bob Baffert. Toho v pondělí v Dubaji postihl infarkt, na závodišti Meydan by však v sobotu neměl chybět.

Chantal Sutherlandová
zdroj: AP

Šestatřicetiletá pohledná blondýnka, která má na kontě devět stovek vyhraných dostihů, loni v listopadu sahala s Game On Dude po triumfu v Breeders' Cup Classic, který mohla vyhrát jako první žena v historii. Nakonec obsadila druhé místo.

Dnes se opět pokusí o historický zápis v konkurenci dalších třinácti startujících v Dubaji, kde v minulosti působila jako pracovní jezdkyně. O svých ambicích však nechtěla mluvit. "Nechci odkrývat karty. Přece jenom, poběží se o deset milionů dolarů," připomněla pohádkovou dotaci dostihu.

Hlavními favority jsou So You Think úspěšného irského trenéra Aidana O'Briena a Smart Falcon, který má za sebou sérii devíti vítězství. První klisnou, která lukrativní dostih vyhraje, se může stát Royal Delta. Během mítinku rozdělí pořadatelé v devíti dostizích přes 27 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články