Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Lucernu nechybí Synek, SP veslařů vrcholí

Ondřeje Synka čeká generálka na zářijový světový šampionát v Plovdivu. Kromě něj se ve třetím závodě Světového poháru na jezeře Rotsee představí také šest českých posádek. Na startu budou také Jakub Podrazil a Lukáš Helešic na dvojce bez kormidelníka, kteří v červnu v Ottensheimu poprvé v kariéře vyhráli závod SP a v Lucernu budou hájit vedení v hodnocení disciplíny. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz v neděli od 10:00.

Vylepšit si dojem ze sezony se budou snažit Jitka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou na dvojskifu. Společný úvod musely vynechat kvůli zdravotním problémům Antošové a v Ottensheimu "jen" vyhrály finále B. V Lucernu se úřadující evropské šampionky chtějí vrátit do finále A.

Druhý start po loňském narození dcery čeká olympijskou vítězku z Londýna na skifu Miroslavu Topinkovou, která opět usedne do párové čtyřky. Tentokrát by však podle přihlášek neměla figurovat jako veslovodka posádky.

Nominace ČR:

Muži: Ondřej Synek (skif); Jakub Podrazil, Lukáš Helešic (dvojka bez kormidelníka); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Matyáš Klang, Jan Pilc, Petr Melichar, Jan Potůček (čtyřka bez kormidelníka); Jan Cincibuch, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jiří Kopáč (párová čtyřka lehkých vah).

Ženy: Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová (dvojskif); Markéta Nedělová, Helena Hlasová, Miroslava Topinková, Lucie Heranová (párová čtyřka).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články