Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V Janovičkách u Broumova se konalo mistrovství ČR v závodech psích spřežení

Janovičky u Broumova - Mushing, neboli závody psích spřežení, má u nás už dvacetiletou tradici a po čtrnácté se uskutečnilo mistrovství České republiky. V Janovičkách u Broumova se závodilo v ideálních podmínkách.

Závody psích spřežení
zdroj: ČT Sport

Závodu psích spřežení pořádaných v rámci mistrovství republiky se letos zúčastnilo rekordních 70 posádek z Česka, Polska či Německa. "Účast se zvedla tím, že dva roky nebyl sníh a nikde jsme se nesklouzli. Letos to vypadalo podobně, ale nakonec to vyšlo, " řekl ředitel závodu Jaromír Hanuš.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrovství ČR v závodech psích spřežení

Úspěchy českých musherů sahají až za hranice Evropy. Důkazem jsou tituly mistra světa a Evropy z roku 2011, které získal Roman Habásko. Tajemstvím jeho úspěchu je nejen souhra člověka se psem, ale především skvěle sehrané psí spřežení. "Celý tým si buduje svoji vlastní hierarchii. Záleží na musherovi, jaký má cit na to, aby rozpoznal, který pes se k čemu hodí," řekl Habásko.

Nejbližší závod - Šediváčkův long startuje již 26. ledna v Deštném v Orlických horách, kde na posádky čeká trať dlouhá 240 kilometrů. "Češi jsou v longových tratích světová špička," dodal Hanuš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články