Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V Ceně prezidenta zvítězila Greek Wedding

Praha - Cenu prezidenta republiky vyhrála favorizovaná klisna Greek Wedding. Závěrečný vrchol sezony na závodišti v Praze - Velké Chuchli dnes ovládly klisny. Za svěřenkyní trenéra Petra Juránka doběhly v supervytrvaleckém testu na 3 200 metrů o 280 000 korun Orphan a Pikardie.

Greek Wedding vyhrála Cenu prezidenta republiky
zdroj: ČT24

Greek Wedding strávila většinu dostihu na posledním místě. V oblouku před cílovou rovinou slovenský žokej Ján Havlík zaútočil vnější stopou a stejně jako v pardubickém St. Legeru před třemi týdny s klisnou jistě vyhrál.

Druhé místo si překvapivě zajistila letní vítězka klasického Oaks z Mostu Orphan před další tříletou klisnou Pikardií. Až čtvrtý byl první hřebec v pořadí Devils Star. "Chtěli jsme mít klidný dostih, a to se nám povedlo. Nehnal jsem klisnu do žádných složitých situací, všechno jsme pěkně oběhli, aby byla v klidu a pohodě. Povedlo se to přesně tak, jak jí to vyhovovalo," pochvaloval si Havlík, který dosáhl svého nejcennějšího pražského vítězství.

Šampionem rovinových žokejů se poprvé v kariéře stal Jaromír Šafář, který dnes sice ani jednou nevyhrál, ale v sezoně nasbíral 39 vítězství. Na překážkách se vrátil na trůn Jaroslav Myška s 26 výhrami. První ročník Ladies Cupu pro jezdkyně na rovinách ovládla Vendula Korečková, mezi amatérskými jezdci si potřetí titul zajistila Linda Fedorowiczová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články