Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Úspěšný start v UFC. Dvořák vyhrál za zavřenými dveřmi zápas s Brazilcem Silvou

David Dvořák má za sebou premiérový start v UFC. Dopadl úspěšně. Dvořák v Brazílii porazil domácího Bruna Silvu, když mu rozhodčí vítězství přiřkli po třetím kole.

David Dvořák
zdroj: ČT sport/David Dvořák

"Z vítězství mám samozřejmě obrovskou radost. Jsem rád, že jsem už při prvním zápase mohl ukázat, co ve mně je, a to i přes relativně krátkou přípravu. Zápas jsem si užil, bavil mě. Bruno byl silný soupeř, byl to těžký zápas a já jsem rád, že se mi podařilo hned poprvé zvítězit," uvedl po zápase Dvořák.

Smlouvu s UFC podepsal začátkem února. Do zápasu s Brunem Silvou nastoupil jako náhradník za čínského zápasníka Su Mudaerjiho. Přestože měl na přípravu poměrně krátký čas, výzvu přijal a nelituje.

"I přes krátký čas, který jsem na přípravu měl, jsem rozhodně chtěl téhle šance využít. Pro každého MMA zápasníka je to obrovská příležitost. Za sebe můžu říct, že jsem byl do zápasu dobře připravený," řekl Dvořák.

Během sobotního zápasu se očekávala obrovská podpora soupeře ze strany domácích fanoušků. S ohledem na aktuální bezpečnostní opatření se ale zápas konal za zavřenými dveřmi bez diváků. "Je to zvláštní pocit a určitě chybí atmosféra, kterou diváci umí vytvořit. Ale i přesto jsem si první zápas v UFC užil a dal do něj všechno," uvedl.

Silvu porazil na body a před sebou má nyní cestu domů, kde ho čeká krátká pauza a poté návrat do tréninku. S UFC totiž podepsal smlouvu na čtyři zápasy. Dvořák se stal čtvrtým Čechem, jenž v UFC zápasil. V organizaci již působili Karlos Vémola, Viktor Pešta a naposledy Lucie Pudilová. V lednu s UFC podepsal smlouvu Jiří Procházka, jenž na termín prvního zápasu zatím čeká.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články