Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Univerziáda hostí historicky nejvíce účastníků, Češi chtějí navázat na Kazaň

Kwangdžu - Více než dvě stovky členů, z toho 151 sportovců, má česká výprava pro letní univerziádu, která začala v jihokorejském městě Kwangdžu a potrvá až do 14. července. Akademická reprezentace startuje v patnácti sportovních odvětvích a má zhruba stejně členů jako předloni v Kazani. Organizátoři hlásí přihlášky rekordních 13 185 sportovců ze 141 zemí. Sestřih ze slavnostního zahájení sledujte od 20:15 na programu ČT sport, sestřihy jednotlivých dní budou vysílány pravidelně každý večer.

Dějiště Univerziády
zdroj: ČTK

"Rádi bychom navázali na dosud nejúspěšnější vystoupení vysokoškoláků, kteří z poslední letní univerziády v Kazani přivezli šestnáct medailí," řekl generální sekretář České asociace univerzitního sportu Václav Šamberger s odkazem na tři zlaté, šest stříbrných a sedm bronzových cenných kovů.

V týmu je pět reprezentací v kolektivních sportech. O úspěch se budou pokoušet basketbalistky, fotbalistky, házenkářky, volejbalisté a baseballisté. V individuálních sportech má tým reprezentanty v atletice, golfu, judu, moderní gymnastice, plavání, sportovní střelbě, stolním tenise, taekwondu, tenise a veslování.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články