Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Unikát. O zlato na bradlech se podělily hned čtyři gymnastky

Glasgow - Finále v soutěži na bradlech na mistrovství světa v Glasgowě přineslo kuriózní rozuzlení. Na tisícinu bodu stejnou známku dostaly hned čtyři gymnastky, jež se tak podělily o zlato a postaraly se o unikátní zápis do více než stoleté historie světových šampionátů.

Čtyři zlaté gymnastky z MS
zdroj: ČTK/AP

Vítěznou známku 15,366 bodu dostala jako první Číňanka Fan I-lin, kterou pak následovaly mistryně světa z roku 2011 Viktoria Komovová, další Ruska Darja Spiridonovová a Američanka Madison Kocianová. Když kuriózní rozuzlení soutěže potvrdilo skóre na výsledkové tabuli, postavily se všechny čtyři vítězky vedle sebe, chytly se kolem ramen a vychutnávaly si potlesk publika vestoje.

Smolařkou soutěže byla olympijská vítězka ve víceboji Gabby Douglasová z USA, jež dostala druhou nejlepší známku, ale zbylo na ni jen páté místo.

I když čtyři gymnastky na nejvyšším stupni jsou rekordem MS, nejedná se o největší shodu v historii. Na šampionátu v roce 1922 se totiž hned pět mužů podělilo o stříbro na koni našíř.

Právě na tomto nářadí ukončil Max Whitlock čekání Britů na první mužské zlato ve 112 let dlouhé historii MS. Domácí gymnasta využil kvalifikačního výpadku olympijského vítěze a obhájce světového zlata Krisztiána Berkiho z Maďarska a ziskem 16,133 bodu o desetinu bodu porazil svého krajana Louise Smithe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články