Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Uděláme všechno pro to, abychom zlato přivezli a byli úspěšnější než třeba hokejisté, říká Wróbel

Na domácí scéně sbírají jeden titul za druhým, ale v reprezentaci se jim v posledních letech zlato vyhýbá. Hokejbaloví spoluhráči Tomáš Wróbel a Tomáš Fejfar z pražského Kert Parku by měli promluvit do konečné nominace pro červnové mistrovství světa, na kterém by Češi chtěli znovu po jedenácti letech dosáhnout až na absolutní vrchol.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Hokejbalisté Kert Parku Praha před startem jarní části sezony

Kert Park dominuje české hokejbalové extralize několik posledních let a zdá se, že na titul bude útočit i letos. Před startem jarní části sezony je v tabulce druhý za Pardubicemi. "Faktorů je více. Možná to bude znít jako fráze, ale ta parta, to je asi základ úspěchu ve všech sportech a u nás to není výjimkou. Pak trenérské trio, jsou to trenéři, kteří nás připravují pravidelně na každý zápas individuálně. A kvalita týmu, to je asi rozhodující," říká Wróbel k pohodě v týmu.

"Vidím to velice podobně. Je to parta týmu, ta kabina je prostě úžasná. Ten sport tam mají všichni rádi a milují ho. Parta je obrovské gró. Když se tam scházíme, tak je to obrovská motivace už jen pro to, že je člověk vidí. Motivuje to dřít trošičku víc a potom asi přichází ty úspěchy," tvrdí Fejfar k dominanci klubu na české scéně.

Se soupeři to však nemají lehké. "Konkurence je každý rok velká. Týmy, které se pohybují na vrchu tabulky, jsou pravidelně většinou stejné. Začátek sezony byl pro nás horší, protože jsme (minulou) sezonu skončili v létě na konci července a za dva týdny nám začala příprava na novou sezonu, což je dost náročné. A kor, když každý rok hrajeme o titul a té pauzy nemáte moc. Není to jednoduché, ale koho by nebavilo stále vyhrávat," doplňuje Wróbel.

V červnu bude Kanada hostit mistrovství světa. Češi čekají na titul od roku 2011, kdy ovládli šampionát v Bratislavě. A jak je na tom konkurence? "Máme reprezentační soustředění, kde se potkáváme se Slovenskem, Švýcarskem, kdy máme zápasy mezi sebou. Se zámořskými týmy ne, ale sledujeme i ostatní týmy, jak trénují, jaké mají kempy. A máme i nějaké záběry, jaké mají přípravné zápasy, takže se i na to soustředíme a připravujeme se. Když pak přijde ale mistrovství světa, tak tam záleží na aktuální formě," myslí si Wróbel.

Nominace na šampionát ještě ale není uzavřena. "Ta finální ještě není. Já sám bojuju o nominaci, ještě to není úplně jisté," domnívá se Fejfar. "Všichni bojujeme o nominaci, nikdo nemá to místo jisté. Bude záležet na aktuální formě hráčů a podle toho pak trenér bude vybírat. Samozřejmě šance tam je, ale musíme potvrzovat výkony, které potvrzujeme už léta," dodává Wróbel.

Týmy se na šampionátech neustále zlepšují a pole favoritů na titul se rozšiřuje. "Každý rok se konkurence zvyšuje. Kdysi to bylo o Kanadě, Česku, Slovensku a Americe. Ale teď už tam jsou i jiné týmy jako Švýcarsko, Řecko, Indie. Ale kvalita (české) extraligy se zvyšuje a kvalita hráčů je vyšší," říká Wróbel.

"Jedete tam vyhrát, chcete to zlato. Ale je to těžké a obrovsky vyrovnané. Kanada přiveze silný tým. Ale záleží jenom na nás, v jakém rozpoložení tam přijedeme a v jaké fyzické kondici," předpovídá Fejfar. "Je to čím dál těžší vozit medaile z mistrovství. My ale uděláme všechno pro to, abychom to zlato přivezli a byli úspěšnější než třeba hokejisté," uzavírá Wróbel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články