Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Tyson a Stallone jsou v boxerské Síni slávy

Canastota – Do mezinárodní boxerské Síně slávy vstoupily dvě legendy: Američan Mike Tyson a herec Sylvester Stallone, filmový představitel a scenárista Rockyho. Čtyřiačtyřicetiletý Tyson v děkovné řeči vzpomínal především na svého trenéra Cuse D'Amata a dojetím proslov ani nedokázal dokončit. "Buď tady budu pro smích, nebo se z toho rozbrečím," varoval předem rodák z Brooklynu. Na jeho slova málem došlo, když začal vykládat o svém setkání s D'Amatem, který se pak stal po smrti Tysonovy matky jeho opatrovníkem v 16 letech.

"Všechno to začalo, když jsem poznal Cuse a Bobbyho Stewarta (sociálního pracovníka a fanouška boxu, který oba seznámil). Byl jsem zrovna v polepšovně, protože jsem pořád okrádal lidi," uvedl Tyson, jenž trénoval pod vedením D'Amata v Catskill nedaleko Canastoty, kde sídlí boxerská Síň slávy.

Když pak mluvil o svých vzorech, musel na chvíli udělat pauzu a z davu se ozvaly výkřiky: "Do toho, Miku!" D'Amato zemřel v roce 1985 a nedožil se ani prvního velkého Tysonova úspěchu. O rok později jeho svěřenec knokautoval ve druhém kole Trevora Berbicka a stal se ve 20 letech nejmladším světovým šampionem v těžké váze všech dob.

O dvacet let starší Stallone nešetřil sentimentem už ve svých filmech o fiktivním boxerovi Rockym Balboovi. První z nich, který natočil v roce 1976, si vysloužil deset nominací na Oscara a tři ceny získal. "Občas jsem psal věci, které mohly vypadat trochu sentimentálně, ale opravdu si myslím, že nezáleží, jak tvrdě udeříte. Hlavní je dokázat jít dál, když dostanete ránu. To je v životě rozhodující," uvedl Stallone.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články