Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Trojnásobný olympionik Lavický ukončil jachtařskou kariéru, chce se věnovat víc rodině

Účastník tří olympijských her Karel Lavický ukončil jachtařskou profesionální kariéru. Osmatřicetiletý reprezentant v rozhovoru na svazovém webu uvedl, že mu závodní windsurfing už nepřináší tolik radosti jako dřív a chce se více věnovat rodině a dalším povinnostem. Nevyloučil, že se dá na trenérskou dráhu, v minulosti už působil jako reprezentační kouč Sportovního centra mládeže pro třídy RS:X a Techno 293.

Karel Lavický
zdroj: Reuters autor: Carlos Barria

"Nejjednodušší odpovědí by byl můj věk. Ale těch důvodů je víc. Chyběla radost ze závodění, trénování a celého života kolem windsurfingu. A bez toho vrcholový sport nejde dělat, protože přípravou strávíte veškerý svůj čas," uvedl Lavický, držitel ocenění český Jachtař roku 2019.

Lavický se windsurfingu věnoval od patnácti let. Od roku 2005 závodil ve třídě RS:X, ve které se zúčastnil olympijských her v Londýně 2012, Riu de Janeiro 2016 a Tokiu 2021. Nejlepší výsledek zaznamenal před třemi lety, kde mezi 25 účastníky obsadil 22. místo. V Brazílii byl 31., při debutu zaznamenal o čtyři pozice horší výsledek.

Před pařížskými Hrami přešel na novou olympijskou windsurfingovou disciplínu iQFoil, ale v kvalifikaci neuspěl. "Foil je zábavný, takže to pro mě byl impulz k tomu, abych pokračoval. Učil jsem se nové věci a to mě bavilo. V posledních letech se ale začalo projevovat, že mladá generace, která na foilu vyrostla, má obrovský náskok a mé zkušenosti již na ně nestačí," konstatoval Lavický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články