Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ondra a další tři čeští lezci postoupili na MS do semifinále obtížnosti

Čtyři čeští reprezentanti postoupili do semifinále mistrovství světa v lezení na obtížnost. Obhájce stříbra Adam Ondra v kvalifikaci obsadil desátou příčku. Mezi šestadvacítku semifinalistů se s přehledem dostali i třináctý Jakub Konečný a čtrnáctý Martin Stráník. V ženské kategorii uspěla v kvalifikaci Iva Vejmolová.

Ondra, který po nevydařeném finále v úterý skončil šestý v boulderingu, se v jedné ze dvou kvalifikačních cest dostal až na vrchol, ale v té druhé se mu tolik nedařilo a obsadil 22. příčku. Na této cestě byli úspěšnější i jeho dva reprezentační kolegové.

Na odpočinek přitom měli Ondra a další finalisté boulderingu jen minimum času. "Dolezl jsem bouldery včera večer v deset a v deset dopoledne další den už začínala kvalifikace. Takže určitě cítím malou únavu a cítím hlavně prolezenou kůži," řekl Radiožurnálu šestadvacetiletý rodák z Brna.

Tři závodníci zdolali obě cesty a podělili se o vítězství v kvalifikaci. Vedle nejlepších mužů z úterního boulderingu Tomoy Narasakiho z Japonska a Rakušana Jakoba Schuberta to byl rovněž Švýcar Sascha Lehmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondrovi se na MS nepovedlo finále boulderingu, skončil šestý

Stěnu na obtížnost označil Ondra za specifickou. "Je hodně krátká. Japonci tu neměli dostatečně vysokou halu, aby měla standardních 15 metrů, takže je jen dvanáctimetrová. Oproti normálním Světovým pohárům je cesta hodně intenzivní a hodně boulderová a já bych řekl, že taky hodně nejistá. A tím, že byla nejistá a zároveň se člověk musel dostat hodně blízko k topu, tak si myslím, že pro nás favority to bylo poměrně nepříjemné," uvedl.

Mezi ženami proklouzla do semifinále Vejmolová, která obsadila poslední postupové 26. místo. Kvalifikaci vyhrála úterní šampionka v boulderingu Janja Garnbretová ze Slovinska, která se jako jediná dostala na vrchol obou cest.

Z českých mužů se kvalifikace zúčastnil ještě rychlostní specialista Jan Kříž, který obsadil 81. příčku. Mezi ženami startovala i Eliška Adamovská a skončila na 43. místě.

Semifinále a finále obtížnosti mužů i žen se uskuteční ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články