Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trénuj jako hvězda. Čeští sportovci a svazy radí, jak cvičit v době koronaviru

I když vláda v pondělí alespoň trochu uvolnila opatření vázající se na venkovní sportovní aktivity, spousta sportovišť nadále musí zůstat uzavřena. Celá řada českých svazů a sportovců proto v době pandemie koronaviru přispěchala s pomocí a na internetu dávají návody, jak doma cvičit, aby lidé úplně nevypadli z formy.

Není úplně obvyklé, aby sportovci nechávali nahlédnout pod pokličku svých tréninkových praktik a režimů. Pandemie koronaviru, která lidi na dlouhé dny uzavřela doma a zabránila jim ve větší sportovní aktivitě, však toto výrazně změnila.

S radou, jak se během omezení venkovního pohybu jenom nepřejídat, ale také trochu zapracovat na své fyzické kondici, přišla celá řada českých sportovních svazů, ale také sportovců, kteří se rozhodli lidem zpříjemnit nepříjemné období.

Na sociálních sítích lze podobných videí najít celou řadu. Nechybí Český olympijský tým, který na svůj kanál dává nejenom části tělocviku z českotelevizního pořadu UčíTelka, kde se o děti starají známé tváře, ale také domácí cvičení. Například dráhový cyklista Tomáš Bábek ukázal, jak se dá na sobě pracovat společně s malým dítětem.

Pravidelný projekt rozjela i Česká obec sokolská, která na YouTube kanál dává každou středu a neděli od 18:00 videa s domácím cvičením. Namátkou jak trénovat s lahví místo činky, jak udělat správně dřep či klik apod.

Pozadu nezůstávají ani svazy. Na Facebooku Českého hokeje naleznete cvičení pod vedením hráčů NHL bratrů Kašeových, Zuzana Hejnová své praktiky ukazuje na účtu České atletiky. Svoje tajemství poodhalují basketbalisté, florbalisté, házenkáři a mnozí další.

Takže pokud nechcete jen sedět doma u televize a nabírat kila, ale také si trochu zacvičit, je z čeho si vybírat.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články