Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Travní lyžařka Maedová ovládla slalom a má čtvrté zlato, Barták je bez medaile

Titul mistryně světa ve slalomu suverénně obhájila Japonka Chisaki Maedová a stejně jako na předcházejícím šampionátu zkompletovala sbírku čtyř zlatých ze čtyř disciplín, v nichž startovala. Stříbro bere její mladší sestra Marino Maedová. Nejlepší z Češek byla čtvrtá Alena Veselá. Mezi muži slaví zlato Ital Filippo Zamboni. Český spolufavorit Martin Barták, který byl po 1. kole na druhé příčce, ve 2. kole spadl a závod nedokončil.

Chisaki Maedová
zdroj: ČT sport

"Lyžuje se tady už celý týden, takže kopec je hodně opotřebovaný. Už není moc trávy, udělala se vrstva hlíny. Nepodařilo se mi udržet dobrou stopu. Udělal jsem chyby, které mě stály možná i bednu," řekl Borák.

Barták dosud ve Štítné získal zlato v obřím slalomu a stříbro v superkombinaci a přispěl největší měrou k tomu, že čeští travní lyžaři posbírali pět seniorských medailí. Další přidali pětačtyřicetiletý vítěz Jan Němec a bronzový Borák v super-G a také Alena Veselá, jež byla třetí v kombinaci.

Mistrovství světa v travním lyžování ve Štítné nad Vláří (Zlínsko) - slalom:

Muži: 1. Zamboni (It.) 55,67, 2. Angerer (Rak.) -0,16, 3. Knapp (Něm.) -0,55, ...6. Borák -1,06, 11. Černický -3,26, 19. Ivánek (všichni ČR) -5,24.

Ženy: 1. Č. Maedaová 59,28, 2. M. Maedaová (obě Jap.) -2,41, 3. Fričová (SR) -3,09, 4. Veselá -3,35, 5. Mlejnková -4,29, ...7. Stloukalová (všechny ČR) -6,78.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články