Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Touha po úspěchu nás žene vpřed, shodli se Musil s Ježkem

Rio de Janeiro - Touha po životním úspěchu žene vpřed českého judistu Jaromíra Musila před čtvrtečním vystoupením na mistrovství světa. Pomýšlí na umístění do sedmého místa, což znamená vyhrát ve váze do 81 kilogramů alespoň čtyři zápasy. Vidina účasti na světovém šampionátu hnala kupředu i Jaromíra Ježka. Ten má už přes měsíc potíže s natrženým tříslem, brzy možná půjde na operační sál i s tříselnou kýlou. Na MS vyrazil s velkým tréninkovým mankem, ze svého pátého šampionátu přesto nechce odjíždět se špatným vysvědčením.

Musil skončil předloni na mistrovství Evropy v Istanbulu sedmý, stejné umístění ze světové přehlídky v Riu by postavil ještě mnohem výš. Druhého startu na MS se už nemůže dočkat. Rozhodit se nenechá ani tím, že poslední tři týdny nemohl naplno trénovat kvůli nataženému stehennímu svalu.

"Aspoň jsem byl dost času v posilovně a udělal si osobní rekord na benčpres. Noha bude dobrá, některé pohyby a chvaty mě bolí, ale jakmile mě zaplaví zápasový adrenalin, zapomenu na to," prohlásil Musil, který se letos blýskl třetím místem na Grand Prix v Ulánbátaru.

V Brazílii by pětadvacetiletý reprezentant rád odčinil dubnový výpadek z mistrovství Evropy. Musil v Budapešti skončil hned v prvním kole, byť narazil na favorizovaného Francouze Loica Rémyho. Los do prvního souboje mu přisoudil nasazenou sedmičku Levana Ciklauriho z Gruzie, jemuž letos už dvakrát podlehl.

Ježkovy zdravotní trable z posledních týdnů mu před jeho čtvrtečním startem ve váze do 81 kilogramů na náladě nepřidávají. "Kdyby nešlo o mistrovství světa, tak bych ve svém stavu před nějakou menší akcí určitě nezávodil. Na druhou stranu se třísla zlepšila do té míry, že na žíněnku můžu jít a prát se za daných okolností naplno," řekl Ježek.

Jaromír Ježek: "Jde o vrchol sezony, chci se kousnout. Na doléčení bude dost času po mistrovství. Radši obětuju zbytek sezony než akci, na kterou jsem se dlouho chystal."

Je otázkou, s jakou formou se Ježek vytasí. "Třeba budu mít tu falešnou a půjde všechno samo," smál se účastník posledních dvou olympiád, který před dvěma lety získal bronz na mistrovství Evropy v nižší váze do 73 kg.

Za výhodu považuje, že mu lehce nahrál los. V prvním kole narazí na bahamského reprezentanta Willarda McKenzieho a sám si uvědomuje, že kdyby outsidera nezdolal, šlo by o fiasko. "Můžu být rád, že nejdu na nějakého nasazeného borce. Upřímně: na rozeprání jsem si nemohl přát lepšího soupeře," líčil Ježek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články