Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Titul mistra republiky v korfbalu slaví Budějovice, bronz získalo Brno

Brno – Novými českými šampiony v korfbalu se v Brně stali hráči Českých Budějovic. Ti ve finále zdolali svého tradičního rivala z Kolína 23:18 a po dvou letech tak opět slaví republikový titul. Bronzové medaile vybojoval domácí tým, jenž si v jihomoravském derby poradil se Znojmem 24:17.

Slavící korfbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT

Finálový duel mezi velkými soupeři byl od prvních minut velice vyhrocený a zejména u některých dvojic měli rozhodčí plné ruce práce, aby zkrotili jejich vášně. Díky většímu důrazu a přesnému zakončování dua Klacková – Bláha se do komfortního vedení o pět košů 2:7 dostali po dvaceti minutách Budějovičtí. Hubené skóre před poločasem ale oba celky ještě stihly vylepšit, a do kabin se tak odcházelo za stavu 11:7 pro Jihočechy.

Ve druhé půli košů sice přibylo na obou stranách, pohledných nebo nápaditých souher však bylo stále jako šafránu. Kolín se stále trápil v koncovce, když už jeho hráči nebo hráčky dostali prostor pro zakončení, v mnoha případech trestuhodně minuli cíl. Jihočeši na druhé straně umně využívali výškové převahy a důrazu v podkošových situacích, díky níž měli jejich střelci více příležitostí k zakončení. 

Po 15 minutách druhé části už začínalo být většině přítomných zřejmé, že Budějovice si svého soupeře k tělu nepustí. Stále si udržovaly pěti až šestibodový náskok a organizace hry Kolína stále nenapovídala tomu, že by to mohlo být jinak. I proto so po závěrečném klaksonu mohli začít radovat hráči Sokola České Budějovice, kteří po zasloužené výhře 23:18 mohli po dvou letech opět oslavit mistrovský titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále korfbalové extraligy ovládly České Budějovice

Brno v derby potvrdilo roli favorita

V prvních minutách bylo k vidění poměrně hodně nepřesností. Hráči na obou stranách jakoby si teprve zvykali hrát v bouřlivé atmosféře zaplněné haly. Ačkoliv Brno evidentně chtělo spoléhat na herně silnější dívčí část týmu, první koše na jejich straně padly z rukou mužů. Na druhé straně kontrovali znojemští rychle zakončením Žáka, ale Brno si vzápětí dvoubodové vedení vzalo zpět.

Domácí po počáteční nervozitě převzali otěže zápasu a začali navyšovat svůj náskok hlavně díky převaze na doskoku a přesným střelám sester Jonákových a slovenského reprezentanta Bušíka. Navzdory několika neproměněným šancím, včetně zahozené penalty, si Brněnští postupně budovali výrazný náskok až na 14:9, které svítily na světelné tabuli po skončení 1. půle.

Slavící korfbalisté Brna
zdroj: ČT

I v úvodu druhého poločasu se jako první trefili opět domácí, ale pak se jejich souhra zasekla a do dosud fungujícího soukolí se začala vkrádat nejistota. Jen komfortnímu náskoku a solidní obraně mohl favorit děkovat za to, že Znojmo nedokázalo herního výpadku využít.

Z nepovedené pasáže hry ho nakonec vytáhly přesné střely Šedého a střídajícího Cholavy, které vnesly do brněnských řad zase trochu klidu. Domácí si pak již závěr duelu pohlídali a obájili třetí místo z loňského roku, když nakonec zvítězil 24:17.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články