Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Taschlerovi udrželi na své první Grand Prix pátou příčku

Sourozenci Taschlerovi ve volných tancích navzdory chybě udrželi pátou příčku a při premiéře na Grand Prix zapsali cenný úspěch. Tak vysoko byl český taneční pár v elitním seriálu naposledy před dvanácti lety, kdy skončili v Rusku pátí Lucie Myslivečková a Matěj Novák. Zvítězili třetí z posledního mistrovství Evropy – Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri. Nejlepší krasobruslařkou v Sheffieldu byla Japonka Mai Miharaová. Přímý přenos závěrečné exhibice můžete sledovat na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Volný tanec sourozenců Taschlerových na Grand Prix v Sheffieldu

Sourozenci Taschlerovi byli po rytmickém tanci necelý bod od čtvrté příčky, ale o šanci na posun vzhůru je připravilo partnerčino zaváhání při twizzlech. Především kvůli tomu zaostali o více než čtyři body za svým osobním rekordem a známkou 103,80 bodu se zařadili na šesté místo v hodnocení volných tanců. V součtu s první částí soutěže ale nasbírali 177,89 bodu a udrželi se o více než bod před Gruzínci Marií Kazakovovou a Gerogym Revijou.

Bronzoví medailisté z letošního ME Guignardová a Fabbri po rytmickém tanci ovládli i druhou část soutěže. Získali 213,74 bodu a druhé Brity Lilah Fearovou a Lewise Gibsona nechali za sebou o více než osm bodů.

Také mezi ženami zůstala v čele vítězka krátkého programu. Poslední vítězka mistrovství čtyř kontinentů Mai Miharaová z Japonska byla nejlepší i ve volné jízdě a porazila o necelé dva body úřadující juniorskou mistryni světa Isabeau Levitovou z USA.

Další zastávkou seriálu Grand Prix bude příští týden NHK Trophy v Sapporu. Češi se do závodů znovu zapojí o týden později ve finském Espoo, kdy čeká druhý start tanečníky Taschlerovy.

Výsledky Grand Prix v krasobruslení v Sheffieldu

Ženy: 1. Miharaová (Jap.) 217,43, 2. Levitová (USA) 215,74, 3. Gubanovová (Gruz.) 193,11.

Taneční páry: 1. Guignardová, Fabbri (It.) 213,74, 2. Fearová, Gibson (Brit.) 205,56 , 3. Lajoieová, Lagha (Kan.) 198,95, ...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 177,89.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články