Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Taekwondistka Štolbová obhájila zlatou medaili na mistrovství Evropy do 21 let

O další zápis do historie českého taekwonda se v estonském Tallinu postarala Petra Štolbová. Ve finále evropského šampionátu do 21 let totiž zvítězila nad Ruskou Liliií Khuzinovou a obhájila titul. "Je to skvělé. Určitě jsme na medaili mířili, ale bylo to těžké, obzvlášť ve finále. Stát se podruhé mistryní Evropy je prostě bomba," řekl hlavní trenér reprezentace Viktor Jankovský.

Petra Štolbová na ME do 21 let
zdroj: Český svaz taekwondo

Mistrovství Evropy bylo prvním velkým turnajem po květnové olympijské kvalifikaci, ve které Štolbová, 36. žena olympijského rankingu, skončila ve čtvrtfinále. Na ME prošla ve své váhové kategorii do 62 kg suverénně až do vítězného finále.

V prvním utkání jí los přiřkl Hacer Eyiovou z Turecka, se kterou si poradila 20:6. V následném proti Bulharce Lazutě Vitalijovové vyhrála 29:9 a ve čtvrtfinále porazila Ukrajinku Julianu Lipatovou 26:6. V semifinále narazila na Rusku Ninakhanum Magomedovou, přes kterou prošla do finále po výsledku 13:3. Finále s Khuzinovou skončilo 22:13.

"Petra měla vše pod kontrolou. Od vstupu do haly byla stoprocentně koncentrovaná a přesně věděla, co kdy má dělat. Vždy dokázala najít recept na soupeřku, za to hovoří i rozdíly ve skóre," hodnotil Jankovský a dodal: "Pouze finálová soupeřka ji zatlačila a měla velmi nebezpečné zbraně, ale Petra měla opět odpověď a mentálně to nepustila."

Zlatá taekwondistka Petra Štolbová (uprostřed) na ME do 21 let
zdroj: Český svaz taekwondo

Na šampionátu se představili i další čeští reprezentanti. Vedle Štolbové usilovala mezi ženami o co nejlepší výsledek Izabela Ranecká v kategorii do 67 kg, která v prvním kole zdolala Ukrajinku a v druhém zápase, v němž rozhodla čtyři napomenutí, těsně prohrála s Ruskou.

Muži Adam Jochman ve váze do 68 kg a Jiří Šťastný v kategorii do 87 kg neprošli i přes aktivní výkon do dalších kol. Šťastný narazil hned v prvním kole na budoucího zlatého medailistu z Turecka. "Je třeba říci, že jsme měli velmi mladý tým a podané výkony našich reprezentantů jsou příslibem do budoucna," zakončil Jankovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články