Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Synkova olympijská příprava: Formu otestuje na ME v Německu

Praha - Veslař Ondřej Synek si letošní premiéru v sezoně odbude na mistrovství Evropy od pátku do neděle v německém Brandenburgu. Třiatřicetiletý čtyřnásobný mistr světa a desetinásobný medailista ze světových šampionátů vstupuje do sezony, která bude jeho čtvrtou olympijskou. A třetí stříbro za sebou už nechce, v Riu touží po triumfu. I proto bude každý závod letošní sezony důležitý. Nedělní závod odvysílá živě od 10:10 exkluzivně náš web.

Sport
zdroj: ČT4

"Když je člověk stoprocentně připravený a pak se to nepovede, tak to nahlodá psychiku. Teď to bude o hlavě," řekl Synek. "Dokud neabsolvujete první závod roku, nemůžete vědět, jak na tom jste, v tom je veslování specifické," vysvětlil skifař.

Synek tvrdí, že má za sebou ideální přípravu bez vážných zdravotních problémů. Dokonce po osmi letech absolvoval jarní veslařské soustředění na vodě. V Brandenburgu bude obhajovat stříbro, neboť ho loni zkraje roku šampionát nezastihl v ideálním rozpoložení a třetí titul za sebou a pátý celkově nevybojoval. "To neřeším, musím si vyzkoušet, jak na tom jsem po zimě," uvedl.

Ondřej Synek
zdroj: Reuters

Potřebuje se rozzávodit, protože Světový pohár na konci května v Lucernu už bude ostrým testem formy. "První závody rozdají karty. Výkonnost se pak většinou moc nemění. Pak rozhoduje momentální rozpoložení a hlava," řekl Synek. Loni po ME nic nevyhrál, až mistrovství světa. "Výkonnost jsem měl, jen jsem nebyl naladěný na závody. Pak jsem se z toho vyhrabal. Uvidíme po ME, jak to bude letos," prohlásil.

Synek od olympijských her v Londýně vyhrál všechny tři světové šampionáty. Letos se ale vše maže a hrdinou bude olympijský vítěz. "Jedeme od začátku. Na olympiádě nikdo nebude řešit, jestli jsem vyhrál třikrát nebo pětkrát mistrovství světa. Za sedm minut tam bude jasný vítěz," upozornil a doplnil, že by to rád byl on.

I proto zatím neřeší, co bude po Riu. Kloní se k tomu, že bude v kariéře pokračovat, ale rozhodnutí ještě neučinil. "Nechávám to otevřené i podle výsledků, nálady a jak budu naštvaný nebo spokojený," pousmál se. Dá si však nejspíš odpočinkovou sezonu bez několika Světových pohárů, s častějšími závody na kole. "Drysdale prý pokračuje až do Tokia, tak musím ještě asi vydržet."

Je nám líto, video expirovalo.
Synek se připravuje na Rio
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články